tiistai 9. lokakuuta 2007

Google osti Jaikun

Kuin jatkoksi edelliselle kirjoitukselleni saimme tänään kuulla mielenkiintoisen uutisen: Google on ostanut Jaikun! En tainnut olla ihan väärässä kun rinnastin Jaikun Joostiin.

Minua ei todellakaan ihmetytä, että Jaiku löysi kodin, eikä täysin sekään että ostaja oli Google (jossa on kyllä huomattu että HIIT on olemassa), mutta se että se kävi näinkin nopeasti oli kyllä yllätys. Onneksi olkoon entreprenööreille!

Uutinen korostaa edelleen juttuni peruskysymystä: mitä pitäisi tehdä, jotta suomalainen idea voisi lentää omilla siivillään korkealle, aina maailmanluokan innovaatioksi asti? On toki tyydyttävää kontribuoida Googlen tuotekirjoon, ja mielenkiintoista nähdä mitä se ostoksestaan tekee, mutta tietenkin hienoa olisi myös ollut nähdä Jaikun kasvavan vaikkapa juuri Joostin mittakaavaan asti ihan suomalaisinkin voimin.

Jaiku tosin ei kenties ollut idea joka sellaisenaan olisi voinut kasvaa massamarkkinat saavuttavaksi innovaatioksi, vaan sopii paremmin täydentämään esimerkiksi Googlen tuotekirjoa, johon Bloggerkin kuuluu. (Pääsen varmaan piankin kirjoittelemaan tätäkin blogia suoraan Jaikusta.) Palveluna Jaiku hyödynsi kuitenkin vain pientä osaa siitä, mitä sen moottorina toimiva, HIIT:issä ja Helsingin yliopistossa alunalkaen kehitetty ContextPhone-alusta itse asiassa pystyisi.

Tuntemukseni siitä, että jokin iso juttu on melkein tuloillaan, on entistäkin voimakkaampi.

3 kommenttia:

Risto Sarvas kirjoitti...

Martin mainitsema ContextPhone on siis avointa lähdekoodia. Ja kyseisessä softassa on mahdollisuuksia kaikenlaiseen. Innovaatiostragedioita (sic) odotellessa voi liata kädet ja innovoida ContextPhonella. Ideoita voi hakea vaikka HIIT:n julkaisuista (mm. kontekstiosoitekirja jne).

Anonyymi kirjoitti...

Deduction Pandora Bracelets And the moods to the well preferred diamonds and determinant guide carving ornaments Behave often beguile and an intuit of frame to those smooth and spherical Gems with another low pendants, and fifty pandora bracelets fifty capful cost replaced at any time according to give the best cark for every female.

Visa vietnam kirjoitti...

Doing and Getting visa vietnam .